Slikovnice - Zečić Karlo Slikovnice - Voćna farma Slikovnice - Pettson i Findus Slikovnice - Prijatelji iz Kukumijau Slikovnice - Mano i Dado Slikovnice - Zmajić Kokos Slikovnice - Fantastične priče za laku noć Slikovnice - Čarobni vrt
Kljige i još mnogo toga
Igračke i edukativne igre
Interaktivne igre i zabava
Materijali za preuzimanje
Video
O autoru

Dogodovštine male složne družine iz zaselka Kukumijau

Na svijetu ima mnogo zaselaka, ali nijedan nije kao Kukumijau

Nije ni čudo jer tamo žive tri vesela pustolova kojima se svaki dan događa nešto uzbudljivo.

Pero Pjetlić, mišić Janko i punašni praščić Valdemar najbolji su prijatelji i najviše na svijetu vole zajedno provoditi vrijeme. Na starome biciklu (po jedan na svakoj pedali i jedan na upravljaču) krstare okolicom, igraju se i uživaju u svakojakim pustolovinama. Nakon povratka, zajedničkim snagama obavljaju poslove koje treba napraviti na svakom seoskom gospodarstvu što drži do sebe. Kada dođe vrijeme počinka, teško im se rastati, no tješi ih što znaju da će nakon okrepljujućega sna – a Pravi Prijatelji dijele čak i snove – uslijediti nova vesela druženja!

Svestranog njemačkog književnika i ilustratora Helmea Heinea svrstavaju u najveće umjetnike današnjice. Knjige su mu prevedene na desetke jezika, a za njih je primio brojne nagrade. Odavno su stekle status klasika, a djeca obožavaju njegove likove kako na papiru, tako i na televizijskom ekranu, a odnedavno i na filmskome platnu.

Prijatelji iz Kukumijau

 
Dječji crteži
 
Ilustracije © Helme Heine