Slikovnice - Zečić Karlo Slikovnice - Voćna farma Slikovnice - Pettson i Findus Slikovnice - Prijatelji iz Kukumijau Slikovnice - Mano i Dado Slikovnice - Zmajić Kokos Slikovnice - Fantastične priče za laku noć Slikovnice - Čarobni vrt

Knjižni klub Planet Slikovnica - O nama

Multimedijski projekt promocije djela europskih ilustratora i književnika za djecu i mlade iz nakladničkoga programa Planeta Zoe

Nakladnička kuća Planet Zoe prije više od godinu dana pokrenula je program izdavanja tiskanih djela etabliranih europskih ilustratora i književnika za djecu i mlade. Program se realizira u sklopu nakladničkih biblioteka.

Radi se o dugoročnom projektu kojim se ostvaruje stabilno izdavanje određenog broja novih naslova godišnje (ovisno o ritmu ugovaranja autorskih prava sa stranim izdavačima), a u sklopu kojeg je dosad suradnjom s uglednim europskim izdavačima (Hanser Verlag, München-Wien; Bokförlaget Opal AB, Bromma; Beltz & Gelberg, Weinheim; Usborne Publishing Ltd, London; Verlagsgruppe Random House, München)  izašao solidan broj djela uglednih europskih umjetnika,  književnika i ilustratora, dobitnika uglednih međunarodnih književnih nagrada.

Nakladnički projekt usmjeren je na visokokvalitetna europska i svjetska izdanja. Osobitu pozornost posvećujemo vrhunskoj kvaliteti ilustracija, tekstu i opremi naslova. Biramo uglavnom kompletne autore – vrhunske ilustratore/slikare koji su ujedno i vrhunski pisci za djecu i mlade (Rotraut Susanne Berner, Quint Buchholz, Helme Heine, Sven Nordqvist, Erwin Moser, Ingo Siegner i drugi.)

Multimedijsko rješenje promocije djela europskih ilustratora i književnika za djecu i mlade objavljenih u sklopu nakladničkog programa Planeta Zoe predstavlja logično kreativno proširenje nakladničkoga projekta kojime se nastoji pratiti europske i svjetske trendove promocije književnih djela i autora, vezano uz interaktivna multimedijska rješenja koja kombiniraju likovne, književne i edukativne sadržaje.

Sadržaji na multimedijskoj interaktivnoj internetskoj platformi namijenjeni su promociji europskih umjetnika, književnika i ilustratora i tiskanih izdanja njihovih djela objavljenih u sklopu nakladničkoga programa Planeta Zoe.

Slikovnice