Slikovnice - Zečić Karlo Slikovnice - Voćna farma Slikovnice - Pettson i Findus Slikovnice - Prijatelji iz Kukumijau Slikovnice - Mano i Dado Slikovnice - Zmajić Kokos Slikovnice - Fantastične priče za laku noć Slikovnice - Čarobni vrt
Knjige i još mnogo toga
Igarčke i edukativne igre
Interaktivne igre i zabava
Materijali za preuzimanje
Video
O autoru

Priča o neobičnom prijateljstvu i urnebesnim dogodovštinama

Nekada davno živio je starčić po imenu Pettson

Živio je u svojoj kućici na selu i imao je gotovo sve što bi starčić poput njega mogao poželjeti. Mučilo ga je jedino što se katkad osjećao pomalo usamljeno, sve dok mu jednoga dana susjeda nije donijela kartonsku kutiju. Otvorio je kutiju, a kad tamo, na prugastoj zelenoj tkanini leži mačić...Tako počinje priča o neobičnom prijateljstvu i urnebesnim dogodovštinama čudnovatoga starčića Pettsona i nestašnoga mačića Findusa koji govori poput čovjeka i nosi preširoke prugaste hlačice.

Pettson i Findus slavni su junaci serije slikovnica nagrađivanoga švedskog pisca i ilustratora Svena Nordqvista. Prevedene su na pedeset jezika, a diljem svijeta neprestano se reizdaju. U protekla tri desetljeća u svijetu je prodano više od osam milijuna svezaka.

Zahvaljujući živahnim i vedrim likovima, uzbudljivim pričama i raskošnim ilustracijama odavno su svrstane u klasike moderne dječje književnosti. Svijet Pettsona i Findusa oživljen je u sklopu postava Dječjeg muzeja Junibacken, pete najposjećenije destinacije u Stockholmu.

"Findusova energija naprosto pršti sa stranica ovih knjiga i začas se uhvatite kako se smiješite čitajući/gledajući Findusa kako radoznalo istražuje svaki kutak Pettsonova podruma, uvodi red među kokoši, fiksira netom zakopanu mesnu okruglicu u iščekivanju da iz zemlje naraste druga, zadovoljno drijema u Pettsonovu krilu dok starčić mirno rješava križaljke, nestrpljivo budi Pettsona ujutro skačući mu po trbuhu u svojim zelenim, mrvu preširokim hlačicama i urliče: "Budi se, Pettsone! Idemo se igrati!". "

Findus!

 
Dječji crteži
 
Ilustracije © Sven Nordqvist