Slikovnice - Zečić Karlo Slikovnice - Voćna farma Slikovnice - Pettson i Findus Slikovnice - Prijatelji iz Kukumijau Slikovnice - Mano i Dado Slikovnice - Zmajić Kokos Slikovnice - Fantastične priče za laku noć Slikovnice - Čarobni vrt
Knjige i još mnogo toga
Igračke i edukativne igre
Interaktivne igre i zabava
Materijali za preuzimanje
Video
O autoru

Veseli duo koji mališani jednostavno obožavaju

Mano i Dado prije svega su najbolji prijatelji

Zajedno otkrivaju svijet i pritom prolaze kroz svakojake pustolovine. Katkad grade kolibicu na stablu, katkad spašavaju ribicu u jezeru. Katkad netko i njih mora spašavati. No uvijek pronađu najdomišljatije načine da se sakriju od kiše i nevremena. A kada stvari zaguste, uvijek će jedan drugome priskočiti u pomoć!

Za naše male čitatelje pripremamo 24 vesele mišje pustolovine što ih je osmislio i naslikao poznati austrijski pisac i ilustrator Erwin Moser.
 

Maštovite i vješto ilustrirane knjige austrijskog pisca i slikara Erwina Mosera odlikuje osobita toplina i srdačnost. Dosjetljivi i simpatični likovi – mišići Mano i Dado – lutaju svojim malim svijetom, a svako godišnje doba pruža prigodu za novu vrstu pustolovina. Odvažni su, dosjetljivi i zaigrani pa se mališani s njima lako poistovjećuju. Ilustracije su kvalitetne, duhovite, jasnih obrisa u ugodnim pastelnim tonovima s izražajnim gestama i izrazima lica, s pažnjom za svaki detalj.
 

KNJIGA PROLJETNIH i LJETNIH PUSTOLOVINA – Knjiga 1.

I. Male proljetne pustolovine

 1. Poplava
 2. Leteći šešir
 3. Planinski cvijetak
 4. Duga
 5. Jabuka
 6. Ruža

 

II. Male ljetne pustolovine

 1. Skakavac
 2. Kućica od keksa
 3. Crveni cvijet
 4. Teglica meda
 5. Gljiva
 6. Kokošje perje

 

KNJIGA JESENSKIH i ZIMSKIH PUSTOLOVINA – Knjiga 2.

III. Male jesenske pustolovine

 1. Tuba
 2. Riječni duh
 3. Grožđe
 4. Sova
 5. Sjenica
 6. Kućica u stablu

 

Male zimske pustolovine

 1. Jedrilica na ledu
 2. Most
 3. Snježni čovjek
 4. Rupa u špilji
 5. Tikvosanjke
 6. Sir

 

Svaka knjiga sadrži dvanaest ilustriranih priča u kojima je svaka stranica ilustrirana. Jednostavan tekst prikladan i za najmlađe čitatelje prati ilustracije, no ilustracije posve samostalno pričaju priču. Time su ove slikovnice jednako prikladne za samostalno proučavanje i prepričavanje prije učenja čitanja, kao i za prijelazno razdoblje ranoga čitanja i kasnije.

Tehnika usporedne priče u minijaturama
Svaka priča ima zasebnu 'naslovnicu' koja predstavlja lik pričice koja se odvija paralelno s dogodovštinama miševa. Ispod svake glavne ilustracije i teksta nalazi se minijatura koja razvija zasebnu slikovnu priču s duhovitim završetkom.  Ove minijature zbog svoje izrazite jednostavnosti i duhovitosti izrazito su zanimljive najmlađima (dvije do pet godina).

Zbirka ilustriranih priča uklopljena je u bibliotečni niz Planeta Zoe pod nazivom  „Priče za glasno čitanje“ – specijalnu obiteljsku biblioteku kojom najmlađim čitateljima i njihovim roditeljima nastojimo približiti uistinu kvalitetna, nagrađivana djela za djecu, koja su usto vrlo zanimljiva i rado se gledaju i čitaju, te tako, prema dosadašnjem odazivu, na radost mama, tata i mališana, oživiti itekako zaboravljenu „tradiciju“ obiteljskoga druženja uz knjigu.

Osobitu pozornost posvećujemo vrhunskoj kvaliteti ilustracija, tekstu i opremi naših knjiga za djecu. Biramo uglavnom kompletne autore – vrhunske ilustratore/slikare koji su ujedno i vrhunski dječji pisci (Rotraut Susanne Berner, Quint Buchholz, Helme Heine…)

 

Mano i Dado

 
Dječji crteži
 
Ilustracije © Erwin Moser